Люля-кебаб з свинини
Дивна назва, проте, це просто котлета на палочці! Це східний варіант приготування м’яса на вогні, особливістю якого є його ніжний та витончений смак.
Складники необхідні для приготування люлі-кебаб:
- свинина – 500г
- цибуля – 200г
- сало – 100г
- зелень – базилік, кінза
- сіль, чорний перець за смаком
- дерев’яні шампури
Спосіб приготування люлі-кебаб
М’ясо, цибулю і сало пропустити через м’ясорубку (блендер). Додати спеції. Ще раз пропустити через м’ясорубку. До фаршу не додаються яйця, тому його потрібно “відбивати” декілька хвилин – піднімати і кидати в миску назад. Далі на 2 години поставити в холодильник. Якщо зробити все правильно – фарш потім не буде злітати з шампура.
З фаршу формуємо кульки (50-60г), надаємо їм продовгуватої форми, близько 10см в довжину. Такі “котлетки” акуратно нанизуємо на шампури, злегка притискуючи, розтягуємо до бажаної довжини, щоб м’ясо краще трималося і рівномірно прожарювалося.
Час приготування близько 10хв.
Слідкуйте, щоб кебаби не пригоріли, періодично повертайте їх на вогні. Готова страва буде мати золотистий колір. Подавати люлю-кебаб найкраще з томатним соусом.