Люля-кебаб з свинини

Дивна назва, проте, це просто котлета на палочці! Це східний варіант приготування м’яса на вогні, особливістю якого є його ніжний та витончений смак.

Складники необхідні для приготування люлі-кебаб:

  • свинина – 500г
  • цибуля – 200г
  • сало – 100г
  • зелень – базилік, кінза
  • сіль, чорний перець за смаком
  • дерев’яні шампури

Спосіб приготування люлі-кебаб

М’ясо, цибулю і сало пропустити через м’ясорубку (блендер). Додати спеції. Ще раз пропустити через м’ясорубку. До фаршу не додаються яйця, тому його потрібно “відбивати” декілька хвилин – піднімати і кидати в миску назад. Далі на 2 години поставити в холодильник. Якщо зробити все правильно – фарш потім не буде злітати з шампура.

З фаршу формуємо кульки (50-60г), надаємо їм продовгуватої форми, близько 10см в довжину. Такі “котлетки” акуратно нанизуємо на шампури, злегка притискуючи, розтягуємо до бажаної довжини, щоб м’ясо краще трималося і рівномірно прожарювалося.

Люля-кебаб

Час приготування близько 10хв.

Слідкуйте, щоб кебаби не пригоріли, періодично повертайте їх на вогні. Готова страва буде мати золотистий колір. Подавати люлю-кебаб найкраще з томатним соусом.

СПОДОБАЛОСЬ? КОРИСНО? ЗБЕРЕЖИ ТА ПОДІЛИСЬ З ІНШИМИ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on VKShare on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *