Французький салат з апельсином і авокадо

Складники:

  • 1/4 склянки винного оцту (60 мл або 4 ст. л.)
  • 300 г зеленого салатного листя (наприклад, романо)
  • 1/4 ч. л. паприки
  • 1 ст. л. меду
  • 1 апельсин
  • 1/2 склянки рослинного масла (120 мл)
  • різаний смажений мигдаль або інші горішки (за бажанням)
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 авокадо
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 головки ріпчастої (краще червоного) цибулі

Приготування:

Апельсин розберіть на часточки, потім наріжте часточки поперек тонкими скибочками. Авокадо поріжте тонкими скибочками, цибулю – тонкими пір’їнками.

Змішайте в мисці нарізані листя салату, шматочки авокадо, апельсина та цибулі.

В окремій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки, добре все збийте виделкою.

Заправку можна зробити заздалегідь і поставити в холодильник.

Перед подачею на стіл полийте салат заправкою (кількість – за смаком). Акуратно перемішайте і відразу подавайте на стіл.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *