Французький салат з апельсином і авокадо
Складники:
- 1/4 склянки винного оцту (60 мл або 4 ст. л.)
- 300 г зеленого салатного листя (наприклад, романо)
- 1/4 ч. л. паприки
- 1 ст. л. меду
- 1 апельсин
- 1/2 склянки рослинного масла (120 мл)
- різаний смажений мигдаль або інші горішки (за бажанням)
- 1 ст. л. цукру
- 1 авокадо
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 головки ріпчастої (краще червоного) цибулі
Приготування:
Апельсин розберіть на часточки, потім наріжте часточки поперек тонкими скибочками. Авокадо поріжте тонкими скибочками, цибулю – тонкими пір’їнками.
Змішайте в мисці нарізані листя салату, шматочки авокадо, апельсина та цибулі.
В окремій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки, добре все збийте виделкою.
Заправку можна зробити заздалегідь і поставити в холодильник.
Перед подачею на стіл полийте салат заправкою (кількість – за смаком). Акуратно перемішайте і відразу подавайте на стіл.