5 неймовірно смачних, але простих запіканок
Духовка – геніальний винахід людства, тому, що в ній можна з легкістю приготувати багато ситних страв. Ми зібрали кілька рецептів апетитних запіканок, які домашні будуть просити вас приготувати знову і знову.
Запіканка з м’ясним фаршем і картоплею
Складові:
- 500 г яловичого фаршу
- 1 кг картоплі
- 1 яйце
- 250 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 50 г сиру
- сіль перець
Приготування:
Почистити і відварити картоплю в підсоленій воді. Злити воду, додати 50 г вершкового масла і розтерти в пюре.
Підігріти молоко і додати в пюре. Розмішати до отримання однорідної маси.
Почистити і дрібно нарізати цибулю. Обсмажити до золотистого кольору на вершковому маслі.
Додати фарш і обсмажити до готовності, постійно помішуючи і розбиваючи грудочки. Посолити і перекласти у велику миску.
Коли фарш злегка охолоне, вбити яйце і гарненько перемішати.
Змастити форму для випікання вершковим маслом. Викласти фарш, зверху картопляне пюре.
Випікати 15 хвилин, дістати, посипати тертим сиром і поставити в духовку ще на 5 хвилин.
Запіканка з куркою і овочами
Складові:
- 350 г курячого філе
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 2 стебла селери
- 150 мл молока
- 100 г сиру
- 1 яйце
- сіль перець
приготування:
Відварити куряче філе до готовності в підсоленій воді.
Остуджене філе нарізати кубиками.
Очистити всі овочі. Цибулю порізати смужками, солодкий перець – кубиками, селеру – шматочками.
Обсмажити на оливковій олії цибулю, потім солодкий перець і селеру.
Змішати овочі з курячим філе, викласти все в форму для випікання.
Збити яйце з молоком і сиром, залити сумішшю куряче філе. Посипати тертим сиром.
Випікати в духовці 15 хвилин.
Запіканка з брокколі та сиром
Складові:
- 500 г брокколі
- 5 яєць
- 300 г сметани
- 200 г твердого сиру
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- сіль перець
приготування:
Відварити брокколі в підсоленій воді.
Змішати яйця, сметану і тертий сир, посолити і поперчити.
Змастити вершковим маслом форму для запікання, посипати її сухарями, викласти брокколі і залити яєчною сумішшю.
Випікати в розігрітій духовці 25 хвилин.
Запіканка з пастою і шинкою
Складові:
- 150 г пасти
- 200 г шинки
- 4 ст. л. вершкового масла
- 3 яйця
- 150 г сметани
- 200 г зеленого горошку
- 150 г сиру
- 1 зубчик часнику
- сіль перець
приготування:
Відварити пасту, злити воду, додати вершкове масло.
Нарізати шинку шматочками і трохи обсмажити з часником.
Збити яйця зі сметаною, додати сир і добре перемішати.
В окремій мисці змішати пасту, зелений горошок і шинку, викласти все в форму.
Залити яєчної сумішшю, посипати тертим сиром і випікати близько 15 хвилин.
Запіканка з рисом і грибами
Складові:
- 500 г рису
- 2 яйця
- 250 г твердого сиру
- 500 г печериць
- 2 цибулини
- сіль перець
приготування:
Зварити рис в підсоленій воді.
Гриби нарізати шматочками, цибулю почистити і дрібно порубати.
Обсмажити цибулю, потім гриби.
Змішати рис з половиною сиру, натертого на крупній тертці.
На форму, змащену маслом, викласти половину рису, потім гриби з цибулею, потім залишився рис. Посипати зверху другою половиною тертого сиру і прикрасити декількома грибами.
Випікати 15 хвилин.
По матеріалам: AdMe.ru