5 неймовірно смачних, але простих запіканок

Духовка – геніальний винахід людства, тому, що в ній можна з легкістю приготувати багато ситних страв. Ми зібрали кілька рецептів апетитних запіканок, які домашні будуть просити вас приготувати знову і знову.

Запіканка з м'ясним фаршем і картоплею

Запіканка з м’ясним фаршем і картоплею

Складові:

  • 500 г яловичого фаршу
  • 1 кг картоплі
  • 1 яйце
  • 250 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 50 г сиру
  • сіль перець

Приготування:

Почистити і відварити картоплю в підсоленій воді. Злити воду, додати 50 г вершкового масла і розтерти в пюре.

Підігріти молоко і додати в пюре. Розмішати до отримання однорідної маси.

Почистити і дрібно нарізати цибулю. Обсмажити до золотистого кольору на вершковому маслі.

Додати фарш і обсмажити до готовності, постійно помішуючи і розбиваючи грудочки. Посолити і перекласти у велику миску.

Коли фарш злегка охолоне, вбити яйце і гарненько перемішати.

Змастити форму для випікання вершковим маслом. Викласти фарш, зверху картопляне пюре.

Випікати 15 хвилин, дістати, посипати тертим сиром і поставити в духовку ще на 5 хвилин.

Запіканка з куркою і овочами

Запіканка з куркою і овочами

Складові:

  • 350 г курячого філе
  • 1 цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 2 стебла селери
  • 150 мл молока
  • 100 г сиру
  • 1 яйце
  • сіль перець

приготування:

Відварити куряче філе до готовності в підсоленій воді.

Остуджене філе нарізати кубиками.

Очистити всі овочі. Цибулю порізати смужками, солодкий перець – кубиками, селеру – шматочками.

Обсмажити на оливковій олії цибулю, потім солодкий перець і селеру.

Змішати овочі з курячим філе, викласти все в форму для випікання.

Збити яйце з молоком і сиром, залити сумішшю куряче філе. Посипати тертим сиром.

Випікати в духовці 15 хвилин.

Запіканка з брокколі та сиром

Запіканка з брокколі та сиром

Складові:

  • 500 г брокколі
  • 5 яєць
  • 300 г сметани
  • 200 г твердого сиру
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • сіль перець

приготування:

Відварити брокколі в підсоленій воді.

Змішати яйця, сметану і тертий сир, посолити і поперчити.

Змастити вершковим маслом форму для запікання, посипати її сухарями, викласти брокколі і залити яєчною сумішшю.

Випікати в розігрітій духовці 25 хвилин.

Запіканка з пастою і шинкою

Запіканка з пастою і шинкою

Складові:

  • 150 г пасти
  • 200 г шинки
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 3 яйця
  • 150 г сметани
  • 200 г зеленого горошку
  • 150 г сиру
  • 1 зубчик часнику
  • сіль перець

приготування:

Відварити пасту, злити воду, додати вершкове масло.

Нарізати шинку шматочками і трохи обсмажити з часником.

Збити яйця зі сметаною, додати сир і добре перемішати.

В окремій мисці змішати пасту, зелений горошок і шинку, викласти все в форму.

Залити яєчної сумішшю, посипати тертим сиром і випікати близько 15 хвилин.

Запіканка з рисом і грибами

Запіканка з рисом і грибами

Складові:

  • 500 г рису
  • 2 яйця
  • 250 г твердого сиру
  • 500 г печериць
  • 2 цибулини
  • сіль перець

приготування:

Зварити рис в підсоленій воді.

Гриби нарізати шматочками, цибулю почистити і дрібно порубати.

Обсмажити цибулю, потім гриби.

Змішати рис з половиною сиру, натертого на крупній тертці.

На форму, змащену маслом, викласти половину рису, потім гриби з цибулею, потім залишився рис. Посипати зверху другою половиною тертого сиру і прикрасити декількома грибами.

Випікати 15 хвилин.

По матеріалам: AdMe.ru

СПОДОБАЛОСЬ? КОРИСНО? ЗБЕРЕЖИ ТА ПОДІЛИСЬ З ІНШИМИ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on VKShare on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *