Салат «Нісуаз» з куркою
Складники:
- 300 г курячого філе
- 250 г мороженої стручкової квасолі
- 4 яйця
- 5 невеликих картоплин
- 50 г маслин без кісточки
- 150 г помідорів чері
- 100 г салату
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. зернистої гірчиці
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 зубчики часнику
Приготування:
Куряче філе відваріть до готовності. Остудіть і наріжте шматочками шириною 1,5 см.
Для заправки очистіть часник і подрібніть. Збийте масло з гірчицею і додайте часник і лимонний сік. Знову збийте.
Курячий бульйон доведіть до кипіння, відваріть в ньому квасолю до м’якості.
Відкиньте на друшляк і остудіть.
Картоплю відваріть в мундирі, остудіть і поріжте на четвертинки.
Яйця відваріть 5-6 хвилин, очистіть і розріжте на половинки.
Маслини можна нарізати кружечками, а можна залишити цільними, помідори наріжте на половинки.
З’єднайте салат, квасолю, картоплю і помідори, заправте половиною заправки, перемішайте. Викладіть на блюдо, покладіть зверху шматочки курки, маслини, половинки яєць. Полийте заправкою.