Традиційне яблучне варення
Особисто мені яблучне варення незмінно нагадує дитинство. Ароматне, красиве, смачне і дуже спокусливе яблучне варення – це саме сонячне нагадування про літо, садок біля бабусиної хати в селі і теплі сонячні дні. Приготувавши таке варення в похмурі осінні дні чи в холодні зимові можна порадувати домашніх не тільки самим варенням, але ще й яблучними пирогами, шарлоткою та цілою низкою інших блюд та десертів, основою в яких є варення з яблук.
Пропоную до Вашої уваги простий у приготуванні рецепт класичного яблучного варення, який не вимагає високих кулінарних пізнань. Якщо Ви любите яблука, то рекомендуємо спробувати приготувати таке варення, і воно обов’язково стане одним з ваших улюблених.
Традиційне яблучне варення
Складники:
- 1кг яблук
- 1кг цукру
- 1 склянка води
Процес приготування традиційного яблучного варення зовсім не складний, але досить тривалий, отож запасіться терпінням.
Цукор висипаємо в каструлю, додаємо воду, доводимо до кипіння.
Яблука нарізаємо красивими тонкими скибочками. Додаємо ці скибки в киплячий сироп.
Варимо на повільному вогні, акуратно помішуючи щоб не пошкодити яблука, аж до прозорості скибок.
Розподіляємо приготоване варення по стерилізованих банках і закатуємо кришками.
Поради
- При бажанні в кінці варіння в таке варення можна додати цедру лимона, мелену корицю, або трохи ваніліну.
- Перевіряти готовність варення з яблук можна класичним способом – по краплі, яка, злегка підсохнувши, не повинна розтікатися по блюдцеві при його перевертанні.
- Також якщо варення готове, яблука не будуть спливати наверх, вони рівномірно розподіляються по сиропу.