Йока
Йока – весела назва страви, що викликає пристрасть. І справа не тільки в використовуваних продуктах, майже те ж саме використовується в лавашниках, але йока ще простіше готується, а результат незмінно смачний. Блюдо стане хітом не тільки на сніданок, але із задоволенням поїдається в будь-який час доби.
Інгридієнти на 1 порцію:
- Лаваш тонкий – шматок розміром трохи більше пательні.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 30-50 г.
- Сіль за смаком
- Шинка, ковбаса, м’ясо і т. п. – за бажанням.
- Масло вершкове або рослинне для смаження – близько 1 ст. л.
Приготування:
Яйце розмішати і підсолити, якщо ви використовуєте дуже солений сир, то можна не солити.
Сир натерти.
Шматок лаваша покласти на змащену пательню, краї трохи заходять за її межі.
Поставити на тихий вогонь.
Полюбляєте суші? Так смачно як тут – https://omnomnom.dp.ua/sushi їх ніде не готують. До того ж, тут надзвичайно швидка доставка.
Якщо лаваш щільний, то змочіть його водою, просто збризніть. У мене дуже тонкий і ніжний, тому я це роблю не завжди.
Також можна додати 1-2 ложки молока або води в яйце, тоді лаваш теж добре пропариться.
На лаваш виливаємо яйце.
Посипаємо сиром.
Можна розкласти будь-які добавки, а можна і без них.
Загортаємо краї лаваша. Прагнемо до додання якоїсь гарної форми, але в кінцевому рахунку миримося з тією, що вийшла))).
Додаємо вогонь і обсмажуємо до рум’яності з двох сторін.
Якщо вогонь буде дуже сильним, то лаваш підгорить, а начинка залишиться сирою.
Важливо знайти золоту середину.
Перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Все!
Продукти далеко не прибирайте, можливо, доведеться повторити! :))
Це просто з сиром,
а це з додаванням копченого м’яса.
Смачного!
Дуже зручно такий конвертик взяти в дорогу, чи на роботу і т.п…