Простий рецепт маринованих помідорів

Мариновані помідори люблять всі, це і смачна закуска і приємне доповненням до будь-якої страви як повсякденної, так і святкової. Практично жодне застілля не обходиться без маринованих помідорів, тому знати як їх готувати повинен кожен ). Рецептів є безліч, почнемо з найпростішого і найпопулярнішого, а в наступних публікаціях будемо ускладнювати…

Простий рецепт маринованих помідорів

Складники:

  • 2 кг твердих, але стиглих помідорів (обов’язково огляньте їх на ілісність);
  • 1,2 л води;
  • 2 с. л. цукру;
  • 1 ст. л. оцтової есенції;
  • 1 ст. л солі;
  • 5-7 горошин чорного перцю;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 лаврових листки;
  • 1 гілочка селери;
  • листя кропу і хрону за смаком.

Помідори ретельно промиваємо у прохолодній воді. Кожен помідор проколюємо кілька раз біля плодоніжки зубочисткою, це доможе їм залишитися цілими після заливання їх укропом, без цієї процедури помідори зазвичай тріскаються.

Стерилізуємо банки, на дно кладемо перець, часник, лавровий лист, кріп, селеру. Далі акуратно викладаємо помідори, і заливаємо це все крутим окропом, накриваємо банки кришками і залишаємо на 20 хв.

Зливаємо воду з банок в емальовану каструлю, додаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння.

В цей час, у кожну з банок додаємо по 1 ст.л. оцтової есенції.

Мариновані помідориЯк тільки маринад закипів, заливаємо його у банки і відразу закатуємо їх кришками.

Далі банки перевертаємо догори дном, та чимось укутуємо, наприклад ковдрою, даємо їм охолонути.

Зберігаємо в темному прохолодному місці, а за потреби відкриваємо і
насолоджуємось тугенькими, ціленькими маринованими помідорчиками.

Кілька порад

  • Закрутку з маринованими помідорами можна прикрасити додавши до рецепту зелений болгарський перець та моркву нарізані смужками, а також додають кілья цибулі.
  • Якщо Ви полюбляєте більш солодкі мариновані помідори то запросто можете додати цукру дещо більше ніж вказано в рецепті.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *