П’ять смачних але простих і бюджетних блюд з картоплі, що швидко готуються
Картопля може бути дуже смачною, якщо знати, що до неї додати. І зовсім не обов’язково ці додаткові інгредієнти повинні бути дорогими або екзотичними! Ми знаємо кілька способів як зробити звичне блюдо дуже смачним.
Взимку наш щоденний раціон залишається без смачних і запашних літніх овочів і зелені, а смакові і корисні якості тепличних значно від них відстають, тому доводиться викручуватися з ситуації з тим, що більш доступно. Для того, щоб урізноманітнити зимове меню, ми вирішили робити добірки цікавих рецептів зі звичними для нас «зимовими» овочами та крупами: картоплею, селерою, гречкою, перловкою та іншими.
А почнемо ми з картоплі! Покажемо, що це дуже смачно і зовсім не дорого.
Картопля з зеленою цибулею і часником
Інгредієнти (на 2 порції):
- 1/2 кг картоплі;
- 2-3 столові ложки рослинної олії;
- 2 зубчики часнику;
- сіль і перець за смаком;
- 1/2 чашки дрібно нарізаної зеленої цибулі.
Приготування. Це один з найпростіших і при цьому дуже смачних рецептів. Запікаєте картоплю до хрусткої корочки, розрізаєте її на невеликі шматочки, солите і перчите за смаком і добре перемішуєте. В окремій мисці змішуєте дрібно нарізану зелену цибулю, часник і рослинне масло.
Додаєте цю суміш в картоплю, добре перемішуєте і подаєте на стіл.
Картопля з соленою рибою
Інгредієнти (на 2 порції):
- 1/2 кг картоплі;
- 1/2 чашки нарізаної зеленої цибулі;
- 2-3 столові ложки рослинної олії;
- 200 г солоної дрібної риби (кілька, тюлька, хамса тощо);
- сіль і перець за смаком.
Приготування. Запікаєте або відварюєте картоплю. Поки вона готується, очищаєте солону рибу і нарізуєте її невеликими шматочками. В окремій невеликій мисці змішуєте нарізану рибу, рослинне масло і зелену цибулю. Додаєте цю суміш в готову картоплю і добре все перемішуєте. Пробуєте на сіль і тільки після цього додаєте небагато, якщо потрібно (якщо додасте сіль до того, як додасте рибу, можна пересолити).
Картопля з копченою грудинкою і зеленню
Інгредієнти (на 8 порцій):
- 1 1/3 кг картоплі;
- 200 г копченої грудинки або бекону;
- 2-3 столові ложки яблучного оцту;
- 1 чайна ложка цукру;
- 2 столові ложки свіжого кропу.
Приготування. Відварюєте картоплю. Поки вона вариться, нарізуєте копчену грудинку (або бекон) невеликими шматочками і відправляєте на пательню. Коли сало досить стопиться, викладіть його на паперовий рушник, щоб зайвий жир вбрався, а в сковороду додайте цукор і оцет. Добре все розмішайте і почекайте, поки цукор розчиниться.
Готову картоплю відправляєте в сковороду і добре перемішуєте, пробуєте на смак і додаєте сіль і перець за смаком. Потім додаєте шматочки грудинки і дрібно нарізаний свіжий кріп, знову добре все перемішуєте і подаєте на стіл.
Картопля з зеленим горошком і зеленню
Інгредієнти (на 2 порції):
- 1/2 кг картоплі;
- 1 столова ложка свіжої петрушки;
- 2 столові ложки нарізаного свіжого зеленої цибулі;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 1/2 склянки зеленого горошку.
Приготування. Відварюєте картоплю, солите і перчите її за смаком. Окремо нарізуєте цибулю і петрушку і змішуєте в одній мисці. У рецепті використовується свіжий зелений горошок, але в нашому випадку це буде заморожений зелений горошок, який відварюється в підсоленому окропі буквально кілька хвилин.
Готовий горошок відправляєте до зеленої цибулі і петрушки, додаєте туди рослинне масло і знову все перемішуєте. У цю суміш відправляєте вже готову картоплю і пробуєте. Якщо не вистачає солі і перцю, додаєте за своїм смаком.
Якщо вам більше подобається картопляне пюре, тоді спочатку мнете варену картоплю з зеленню, цибулею та олією, і тільки після цього додаєте зелений горошок.
Картопляне пюре на топленому молоці
Досить складно вказати точну кількість інгредієнтів, так як все залежить від сорту картоплі і її кількості, так що тут наведені більш загальні дані. Пюре виходить дуже-дуже смачним!
Інгредієнти (на 2 порції):
- 1/2 кг картоплі;
- 50 г вершкового масла;
- 1 / 3-1 / 2 чашки топленого молока;
- 2-3 листочка лаврового листа;
- 2 зубчики часнику;
- 3-4 горошини запашного перцю;
- сіль за смаком.
Приготування. Складаєте лавровий лист, зубчики часнику і запашний перець в мішечок з марлі і варите разом з картоплею. Коли вона буде готова, додаєте сіль за смаком і дістаєте звідти мішечок зі спеціями.
У готову картоплю додаєте вершкове масло і мнете до однорідного стану. Потім додаєте пряжене молоко (краще не все відразу) і знову все добре розмішуєте. Дивіться на густоту і, якщо не вистачає молока, додаєте ще трохи.
Потім ставите каструлю з готовим пюре на зовсім невеликий вогонь і починаєте збивати її протягом ще хоча б 1-ї хвилини. Ось тепер ваше пюре готове!
Гарного Вам апетиту!
Як ми вже говорили, ми постаралися підібрати смачні та прості рецепти з максимально доступними продуктами, які можна купити в будь-якому магазині і ваш гаманець при цьому не постраждає. Наступного разу ми підготуємо добірку більш дорогих і святкових варіантів. Буде смачно, ми обіцяємо!