Яблучне варення з цільними прозорими шматочками
Осінь в самому розпалі, і що дуже тішить кожного справжнього господаря – врожай цього року дуже вдалий. Це відмічають по усіх куточках нашої країни. Але з щедрими дарами осені пов’язані і клопоти, щоправда приємні… Вродили цього року і яблука, отож не має причин обмежуватись традиційним яблучним варенням, можна спробувати щось ексклюзивніше, як то, варення зі шматочків яблук, де вони залишаються цілими і прозорими. Варення приготоване за нашим рецептом не просто смачне, а й дуже красиво виглядає. Таке варення не соромно подати і до будь-якого десертного столу.
Складники
Для приготування варення зі шматочків яблук потрібно мати в рівних пропорціях яблука і цукор. Скажімо якщо у Вас є 1 кг яблук, то й цукру потрібно стільки ж. Можна використовувати будь-які сорти яблук.
Приготування
Яблука ретельно миються та просушуються, зайвої вологи тут не потрібно. Ріжуться часточками і пересипаються шарами цукру відразу в тому посуді, в якому варення буде варитися.
До речі, кілька слів про посуд. Для даного рецепту можна використовувати практично будь-який, так як спосіб приготування майже позбавляє можливості пригорання, але все ж найкраще взяти каструлю з нержавійки. Зауважу, чим ширша ємність для варіння варення, тим густіше воно виходить за рахунок великої площі поверхні, з якою зайва волога швидше і краще випаровується. Якщо ж Ви не маєте широкої посудини, то просто варіть меншими порціями.
Повертаємось до процесу приготування яблучного варення зі шматочків. Яблука з цукром повинні постояти якийсь час, щоб виділився сироп. Щоб не втрачати час, зручно нарізати і перекласти цукром яблука ввечері, до ранку вони вже будуть в яблучно-цукровому сиропі. Вранці, прокип’ятити яблука в цьому сиропі протягом 5-10 хвилин. Це можна встигнути зробити навіть якщо Ви мусите йти на роботу.
Тепер яблучне варення має постояти до повного охолодження.
Далі, другий раз, точно так само прокип’ятити яблучні “дольки”. І дати яблучному варенню охолонути.
І в третє: точно так само прокип’ятити варення 5-10 хвилин.
Далі, розкласти варення з яблучних часточок в чисті простерилізовані банки і закрутити гвинтовими кришками, або ключем.
Все! Ваше яблучне варення з прозорих шматочків готове. Смакуйте і згадуйте нас взимку )…
Поради
На третьому етапі приготування, можна відрегулювати колір і густоту яблучного варення які Вам більше до вподоби – менше, або більше його варити.
Як бачите, процес приготування варення з прозорих яблучних шматочків зовсім не складний, і з ним впорається будь-хто, навіть дуже зайняті господині чи господарі. Адже вариться варення у кілька етапів потроху, а більшість часу стоїть і просочується гарячим цукровим сиропом. А результат – такі красиві, цільні , майже прозорі шматочки яблук сподобається будь-кому.