Курка запечена у фользі в духовці

Курка запечена в духовці у фользі ​​це одне з найпопулярніших, і в той же час найпростіших, і найсмачніших м’ясних блюд. Така страва буде доречною як на повсякденному так і на святковому столі. А якщо її правильно приготувати, то запечена курочка точно не залишиться без похвали гостей чи домашніх. Сьогодні розповімо Вам три простих варіанти приготування запеченої курки у фользі в духовці.

Як приготувати печену курку у фользі?

Перший варіант приготування підійде тим хто хоче вразити гостей чи рідних цілою печеною куркою. Рецепт відрізняється тим, що дозволяє використовувати навіть морожену тушку. Завдяки тому, що курка перебуває у фользі довго, навіть морожене м’ясо стає дивовижно м’яким і соковитим.

Складники:

  • тушка курки або ще краще курчати (як говорилося, може бути і морожена);
  • чотири зубчики часнику;
  • 7-8 ложки сметани;
  • приправа каррі;
  • паприка;
  • часник в гранулах;
  • сіль
  • перець.

Курка у фользі

Приготування

Добре промити та висушити тушку курки, якщо тушка морожена, то зрозуміло що перед цим її слід розморозити.

Натерти курку сіллю з усіх сторін, зовні і зсередини.

Приготувати соус. Для цього змішати сметану, приправу каррі, паприку і гранульований часник.

Свіжий часник порізати на дрібні шматочки.

На курячій тушці за допомогою ножа поробити невеликі надрізи і начинити їх нарізаним часником. Якщо любите смак та аромат часнику у стравах з м’яса 2-3 його зубці можна покласти в середину курки.

Далі слід ретельно змастити курку соусом, а також невелику його кількість залити в середину.

Замотуємо нашу курку у фольгу, важливо, щоб що сік при запіканні не витік, отож якщо Ви не впевнені, то краще загорнути в два шари.

Розігріваємо духовку до температури 180-200 градусів, і викладаємо нашу птицю на деко. Даємо їй потомитися в духовці 2-2,5 години.

Щоб бути впевненим у тому що наша курка повністю готова, обережно витягніть деко з духовки, акуратно розгорніть фольгу і проткніть тушку ножем. Якщо сік, що при цьому повинен виділитись прозорий, значить, пектись курці у фользі уже досить.

Тепер слід відгорнути краї фольги і залишити верх курки відкритим. Деко поставити знову в духовку ще на 30-ть хвилин. Завдяки цьому м’ясо покриється рум’яною, апетитною скоринкою. Все, Ваша запечена у духовці курка готова.

Смачного!

Печена курка

Правда ж, зовсім не складно?! Не існує ніяких особливих складнощів у приготуванні такої страви курка запечена у духовці у фользі. А блюдо, безумовно стане прикрасою будь-якого столу. Готувати його просто а результат гарантовано смачний!

5 секретів приготування печеної курки у духовці в фользі

Для запікання краще користуватися керамічними або чавунними формами. Вони нагріваються поступово, а тепло рівномірно поширюється по страві, і в підсумку м’ясо добре пропікається і не втрачає соковитість.

Не варто запікати курку безпосередньо на деко. Вистеліть його папером для запікання, бажано також використовувати глибші форми, так внутрішні стінки духовки будуть менше забруднюватись, а їх іноді так складно складно відмити…

При запіканні курки цілком, не забудьте її випатрати, ретельно промити під проточною водою і обов’язково добре висушити, для цього можна скористатись паперовим рушником. Без просушування не вдасться отримати рум’яну хрустку скоринку.

Фольгою повинна бути покрита абсолютно вся поверхня курки, не повинно залишатися жодних «оголених» шматочків.

При поміщенні курки на деко, пам’ятайте, що «шви» від стиків фольги завжди повинні бути зверху.

СПОДОБАЛОСЬ? КОРИСНО? ЗБЕРЕЖИ ТА ПОДІЛИСЬ З ІНШИМИ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on VKShare on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *