Традиційне яблучне варення

Особисто мені яблучне варення незмінно нагадує дитинство. Ароматне, красиве, смачне і дуже спокусливе яблучне варення – це саме сонячне нагадування про літо, садок біля бабусиної хати в селі і теплі сонячні дні. Приготувавши таке варення в похмурі осінні дні чи в холодні зимові можна порадувати домашніх не тільки самим варенням, але ще й яблучними пирогами, шарлоткою та цілою низкою інших блюд та десертів, основою в яких є варення з яблук.

Пропоную до Вашої уваги простий у приготуванні рецепт класичного яблучного варення, який не вимагає високих кулінарних пізнань. Якщо Ви любите яблука, то рекомендуємо спробувати приготувати таке варення, і воно обов’язково стане одним з ваших улюблених.

Традиційне яблучне варення

Складники:

  • 1кг яблук
  • 1кг цукру
  • 1 склянка води

Процес приготування традиційного яблучного варення зовсім не складний, але досить тривалий, отож запасіться терпінням.

Цукор висипаємо в каструлю, додаємо воду, доводимо до кипіння.

Яблука нарізаємо красивими тонкими скибочками. Додаємо ці скибки в киплячий сироп.

Варимо на повільному вогні, акуратно помішуючи щоб не пошкодити яблука, аж до прозорості скибок.

Розподіляємо приготоване варення по стерилізованих банках і закатуємо кришками.

Яблучне варенняПоради

  • При бажанні в кінці варіння в таке варення можна додати цедру лимона, мелену корицю, або трохи ваніліну.
  • Перевіряти готовність варення з яблук можна класичним способом – по краплі, яка, злегка підсохнувши, не повинна розтікатися по блюдцеві при його перевертанні.
  • Також якщо варення готове, яблука не будуть спливати наверх, вони рівномірно розподіляються по сиропу.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *