Зігріваючі супчики для холодної погоди: 6 простих та смачних рецептів
На цей раз пропонуємо вам зігрітися наваристими і ситними супами. Вони ідеально підійдуть для пізньої осені і зими. До вашої уваги 6 рецептів зігріваючих супів.
1. Угорський гуляш
У нас гуляшем часто називають тушковане в томатному соусі з паприкою м’ясо. В оригінальному угорському рецепті гуляш – це суп. Але густий і ароматний, як соус.
Складові:
- 500 гр яловичої лопатки;
- 2 болгарських перці;
- 2 томата;
- 3 бульби картоплі;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка томатної пасти;
- 1 столова ложка сухої паприки;
- 1 чайна ложка смальцю;
- сіль, перець, кмин.
Приготування
- М’ясо вимити, просушити, нарізати великими кубиками.
- З болгарського перцю витягти насіння, нарізати дрібними кубиками.
- Нарізати кубиками томати і картоплю.
- Нашаткувати цибулю і часник.
- У каструлі розтопити смалець, додати цибулю і часник, посипати паприкою.
- Обсмажити м’ясо на сковороді з невеликою кількістю смальцю або рослинного масла.
- Перекласти м’ясо в каструлю, залити водою так, щоб вона покривала всі шматочки, додати сіль, перець, кмин. Тушкувати півтори години, при необхідності додаючи води.
- Додати картоплю, томати і болгарський перець. Залити водою так, щоб вона покривала весь вміст. Варити 15 хвилин (до готовності картоплі).
- Готовому супу дати настоятися протягом 10 хвилин.
2. Гороховий суп з копченими реберцями
Живильний крем-суп з яскравими смаковими поєднаннями. Старе мамине блюдо, приготоване по-новому.
Складові
- 1 стакан сухого подрібненого гороху;
- 500 гр копчених свинячих реберець;
- 2 бульби картоплі;
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- 1 столова ложка рослинної олії;
- сухарики з білого хліба;
- сіль перець.
Приготування
- Горох промити і замочити на три години.
- Кубиками нарізати цибулю, моркву, картоплю. Обсмажити на рослинному маслі овочі та ребра. Овочі повинні стати золотистого кольору, а на ребрах з’явитися скоринка.
- У каструлю з водою додати замочений горох і обсмажені овочі з ребрами.
- Посолити і поперчити.
- Варити суп до готовності картоплі.
- Витягти реберця.
- Збити суп блендером.
- Додати реберця, прикрасити сухариками.
3. Гостре харчо
Для багатьох це суп з дитинства… Несправедливо залишати цей гострий наваристий суп в спогадах юності.
Складові
- 400 г яловичини;
- 4 столові ложки рису;
- 2 цибулини;
- 1 морква;
- 1 головка часнику;
- 50 гр соусу ткемалі;
- ½ склянки волоських горіхів;
- ½ кайенського перцю;
- зелень для прикраси.
Приготування
- Нарізати яловичину великими шматками і варити півтори години.
- Додати в бульйон соус ткемалі.
- Нарізати моркву і цибулю, додати в суп, варити 30 хвилин.
- Додати рис, варити 10 хвилин.
- Горіхи розтерти в ступці і додати в суп разом з подрібненим часником і дрібно нарізаним кайенським перцем. Варити ще 15 хвилин.
- Перед подачею готову страву прикрасити гілочкою зелені.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- 10 цілющих напоїв від застуди
- Сир – корисно чи шкідливо? Як вживати сир правильно?
- 5 неймовірно смачних, але простих запіканок
- Супчик з копченою куркою і плавленим сирком
4. Бульйон з фрикадельками
Легкий суп, що ідеально підходить в ті дні, коли за вікном дощ. Додайте кружальця моркви і вермішель у вигляді букв, і погана погода не стане на заваді гарному настрою.
Складові
- 500 г курячого філе;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- Зелена цибуля;
- 1 зубчик часнику;
- 3 горошини чорного перцю;
- 1 лавровий лист;
- зелень для прикраси.
Приготування
- Куряче філе, половинка ріпчастої цибулі і часник прокрутити через м’ясорубку, змішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею.
- Зліпити фрикадельки розміром з невеликий абрикос.
- У каструлю з водою покласти другу половинку ріпчастої цибулі, моркву, нарізану кружечками, лавровий лист і перець горошком.
- Після закипання опустити в воду фрикадельки. Зменшити вогонь до слабкого.
- Варити 40 хвилин.
- Готову страву прикрасити зеленню.
5. Суп з трьох видів грибів
Несправедливо було б забути про грибні супі.
Складові
- 100 гр білих грибів;
- 100 гр опеньків;
- 100 гр печериць;
- 2 бульби картоплі;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 столові ложки рослинної олії;
зелень.
Приготування
- Печериці і білі гриби нарізати кубиками. Потім разом з цілими опеньками обсмажити на сковороді до появи першого соку.
- Опустити гриби в каструлю з водою, варити 15 хвилин.
- Додати крупно нарізані картоплю і моркву, варити 15 хвилин.
- Обсмажити цибулю, додати за 5 хвилин до подачі. Готову страву посипати зеленню.
6. Суп з пряного гарбуза
Зігріваючий, насичений суп.
Складові
- 1,5 кг гарбуза;
- 2 цибулини;
- 30 г вершкового масла;
- 200 мл вершків жирністю 15%;
- 500 мл овочевого бульйону;
- 2 чайні ложки каррі;
- 1 чайна ложка кумина;
- 60 гр свіжого імбиру;
- 1 столова ложка цукру;
- сіль перець;
- гарбузове насіння для прикраси.
Приготування
- Розрізати гарбуз навпіл, видалити насіння, змастити маслом. Поставити в духовку зрізом вниз, запікати при температурі 180 градусів 40 хвилин.
- М’якоть вишкребти ложкою, додати її в каструлю з овочевим бульйоном. Туди ж додати спеції і тертий імбир.
- Підсмажити цибулю на вершковому маслі до прозорості, додати її в бульйон.
- Суп посолити, поперчити і варити 15 хвилин після закипання.
- Додати вершки і цукор, збити блендером.
- При подачі прикрасити гарбузовим насінням.
А яким супом грієтеся ви?
По матеріалам https://lifehacker.ru.