Суп-пюре з гарбуза

Знаючи про надзвичайно велику користь гарбуза було б злочинно не використовувати його у приготування таких же корисних та до того ж ще й смачних страв. І українці з давних-давен готують силу силену різноманітних страв використовуючи цей дарунок природи на всі сто. Сьогодні навчимося готувати суп пюре з гарбуза.

Такий суп-пюре можна давати дитині починаючи з восьми місяців. Але тут потрібно знати деякі секрети: як саме приготувати суп пюре з гарбуза дитині, щоб він був максимально корисним. Почнемо з інгредієнтів, які потрібно купити.

Інгредієнти для супу-пюре з гарбуза:

  • Пару шматочків гарбуза, десь 250 грам
  • Середня морквина (100 гр) – 1шт
  • Нежирні вершки або молоко 3,2% жирності – 100 мл
  • Вершкове масло – менше чайної ложки
  • Сіль

Приготування

Для початку необхідно добре помити гарбуз і очистити його від шкірки, прибрати насіння. Морквину також потрібно вимити, почистити. Всі овочі нарізаємо невеликими кубиками, але основний інгредієнт, гарбуз – трохи крупніше.

У каструлю налити воду, довести до кипіння. Овочі потрібно кидати по черзі спочатку моркву, а потім гарбуз і злегка посолити. Варити поки овочі не розм’якнуть.

Після цього, їх потрібно пересипати до блендеру (рідину лити не потрібно) все збити до однорідної маси.

Далі до пюре потрібно додати вершків, або молоко і знову поставити суп на вогонь і прогріти, постійно помішуючи, протягом п’яти хвилин. Якщо після додавання вершків пюре досить густе можна додати води, в якій варилися овочі.

Коли суп-пюре готовий, до нього додається шматочок масла. Повірте, такий супчик малюк з’їсть до останньої ложки з великим апетитом.

суп-пюре з гарбуза

При приготуванні гарбузового супу-пюре для дитини дуже важливо додати в нього жировмістимий інгредієнт. Саме тому беруться вершки, або молоко не менше 3,2% жирності і, хоча б маленький шматочок масла. Це робиться для того, щоб корисний вітамін А, що міститься в обох овочах засвоївся організмом. Адже даний вітамін жиророзчинний.

Такий суп-пюре буде корисним не лише малюкам, а й дорослим, є досить дієтичним, і його можна сміло заносити до рецептів здорового харчування.

Two comments

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *