Швейцарський новорічний салат
Складники:
- 1 невеликий пучок листя буряка або 5-6 невеликих листків червоної капусти
- 1/3 чашки насіння граната
- 100 г великого червоного винограду
- 2 мандарина без кісточок
- 1 маленька ріпчаста цибулина
- 1/2 склянки сирих горіхів пекан
- 2 ст. л. сушеної журавлини
- 1 солодке яблуко
- 2 ст. л. яблучного оцту
- коріандр, сіль, перець, куркума за смаком
- 1 ст. л. кленового сиропу
- 1 скибочка підсмаженого тосту для прикраси
Приготування:
Листя буряка або капусти наріжте тонкими стрічками.
Виноград поріжте на половинки, цибулю, мандарини і яблуко – на кубики, горіхи некрупно подрібніть.
Для заправки змішайте яблучний оцет, кленовий сироп і спеції.
Хлібний тост підсмажте, дайте охолонути і гострим ножем або формочкою виріжте з нього зірочку.
Акуратно перемішайте всі інгредієнти, викладіть гіркою на тарілку і прикрасьте зірочкою.