Три простих рецепти для приготування в мультиварці
Мультиварка – оптимальне рішення з точки зору правильної теплової обробки продуктів – вона зберігає всі їхні корисні властивості. Представляємо Вашій увазі три рецепти призначені для приготування у мультиварці, які дуже просто готуються з її допомогою, відмінно смакують і зберігають максимум корисних речовин.
Омлет з креветками і зеленим горошком
На 2 порції потрібно:
- омлетна маса яйця – 4 шт.
- мінеральна вода / кефір / молоко – 2-3 ст. ложки
- смакові добавки мускатний горіх – на кінчику ножа
- сіль
- рослинне масло (за бажанням) – 1-2 ч. ложки
Спосіб приготування:
Якщо креветки заморожені в панцирі, залити їх окропом на 2 хвилини.
Включити режим випічка / жарка / швидке приготування. Налити в чашу мультиварки олію.
Очистити креветки і обсмажити їх кілька хвилин.
Яйця збити з молоком або кефіром, посолити, додати зелений горошок. Якщо горошок заморожений спочатку обдати його окропом.
Готувати 15 хвилин.
Шоколадне-лимонне суфле
На 2 порції потрібно:
- сирне тісто
- сир – 400-500 г
- яйця – 2 шт.
- кефір – 50-100 г
- смакові добавки сік і терта цедра
- 1/2 лимона
- какао-порошок – 1 ч.
- ложка цукор – 4 ст. ложки
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти тіста, крім какао, змішати блендером. Або протерти сир, збити яйця і змішати все разом з кефіром.
Більшу частину сирної маси викласти в формочки.
У сир, що залишився додати какао і перемішати.
Викласти тісто з какао в формочки на білу сирну масу.
У чашу мультиварки налити склянку води, встановити кошик для пару, в нього поставити формочки.
Готувати суфле на пару 15 хвилин.
Запіканка з кабачків
На 2 порції потрібно:
- молодий кабачок – 1 шт.
- заливка йогурт без наповнювачів – 200 г
- яйця – 2 шт.
- смакові добавки
- приправа карі – 1 ч. ложка
- рубана зелень
- сіль
Спосіб приготування:
Кабачок очистити від шкірки і нарізати кружечками. Якщо насіння вже великі, видалити їх.
Всі інші інгредієнти з’єднати і збити блендером, міксером або віночком.
Викласти в чашу мультиварки кабачок, залити йогуртно-яєчною сумішшю.
Готувати в мультиварці в режимі випічка / запіканка 40 хвилин.