Зігріваючі супчики для холодної погоди: 6 простих та смачних рецептів

На цей раз пропонуємо вам зігрітися наваристими і ситними супами. Вони ідеально підійдуть для пізньої осені і зими. До вашої уваги 6 рецептів зігріваючих супів.

1. Угорський гуляш

Угорський гуляш

У нас гуляшем часто називають тушковане в томатному соусі з паприкою м’ясо. В оригінальному угорському рецепті гуляш – це суп. Але густий і ароматний, як соус.

Складові:

  • 500 гр яловичої лопатки;
  • 2 болгарських перці;
  • 2 томата;
  • 3 бульби картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка томатної пасти;
  • 1 столова ложка сухої паприки;
  • 1 чайна ложка смальцю;
  • сіль, перець, кмин.

Приготування

  • М’ясо вимити, просушити, нарізати великими кубиками.
  • З болгарського перцю витягти насіння, нарізати дрібними кубиками.
  • Нарізати кубиками томати і картоплю.
  • Нашаткувати цибулю і часник.
  • У каструлі розтопити смалець, додати цибулю і часник, посипати паприкою.
  • Обсмажити м’ясо на сковороді з невеликою кількістю смальцю або рослинного масла.
  • Перекласти м’ясо в каструлю, залити водою так, щоб вона покривала всі шматочки, додати сіль, перець, кмин. Тушкувати півтори години, при необхідності додаючи води.
  • Додати картоплю, томати і болгарський перець. Залити водою так, щоб вона покривала весь вміст. Варити 15 хвилин (до готовності картоплі).
  • Готовому супу дати настоятися протягом 10 хвилин.

2. Гороховий суп з копченими реберцями

Гороховий суп з реберцями

Живильний крем-суп з яскравими смаковими поєднаннями. Старе мамине блюдо, приготоване по-новому.

Складові

  • 1 стакан сухого подрібненого гороху;
  • 500 гр копчених свинячих реберець;
  • 2 бульби картоплі;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • сухарики з білого хліба;
  • сіль перець.

Приготування

  • Горох промити і замочити на три години.
  • Кубиками нарізати цибулю, моркву, картоплю. Обсмажити на рослинному маслі овочі та ребра. Овочі повинні стати золотистого кольору, а на ребрах з’явитися скоринка.
  • У каструлю з водою додати замочений горох і обсмажені овочі з ребрами.
  • Посолити і поперчити.
  • Варити суп до готовності картоплі.
  • Витягти реберця.
  • Збити суп блендером.
  • Додати реберця, прикрасити сухариками.

3. Гостре харчо

Харчо

Для багатьох це суп з дитинства… Несправедливо залишати цей гострий наваристий суп в спогадах юності.

Складові

  • 400 г яловичини;
  • 4 столові ложки рису;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 1 головка часнику;
  • 50 гр соусу ткемалі;
  • ½ склянки волоських горіхів;
  • ½ кайенського перцю;
  • зелень для прикраси.

Приготування

  • Нарізати яловичину великими шматками і варити півтори години.
  • Додати в бульйон соус ткемалі.
  • Нарізати моркву і цибулю, додати в суп, варити 30 хвилин.
  • Додати рис, варити 10 хвилин.
  • Горіхи розтерти в ступці і додати в суп разом з подрібненим часником і дрібно нарізаним кайенським перцем. Варити ще 15 хвилин.
  • Перед подачею готову страву прикрасити гілочкою зелені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

4. Бульйон з фрикадельками

Бульйон з фрикадельками

Легкий суп, що ідеально підходить в ті дні, коли за вікном дощ. Додайте кружальця моркви і вермішель у вигляді букв, і погана погода не стане на заваді гарному настрою.

Складові

  • 500 г курячого філе;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • Зелена цибуля;
  • 1 зубчик часнику;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 1 лавровий лист;
  • зелень для прикраси.

Приготування

  • Куряче філе, половинка ріпчастої цибулі і часник прокрутити через м’ясорубку, змішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею.
  • Зліпити фрикадельки розміром з невеликий абрикос.
  • У каструлю з водою покласти другу половинку ріпчастої цибулі, моркву, нарізану кружечками, лавровий лист і перець горошком.
  • Після закипання опустити в воду фрикадельки. Зменшити вогонь до слабкого.
  • Варити 40 хвилин.
  • Готову страву прикрасити зеленню.

5. Суп з трьох видів грибів

Суп з трьох видів грибів

Несправедливо було б забути про грибні супі.

Складові

  • 100 гр білих грибів;
  • 100 гр опеньків;
  • 100 гр печериць;
  • 2 бульби картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
    зелень.

Приготування

  • Печериці і білі гриби нарізати кубиками. Потім разом з цілими опеньками обсмажити на сковороді до появи першого соку.
  • Опустити гриби в каструлю з водою, варити 15 хвилин.
  • Додати крупно нарізані картоплю і моркву, варити 15 хвилин.
  • Обсмажити цибулю, додати за 5 хвилин до подачі. Готову страву посипати зеленню.

6. Суп з пряного гарбуза

Суп з пряного гарбуза

Зігріваючий, насичений суп.

Складові

  • 1,5 кг гарбуза;
  • 2 цибулини;
  • 30 г вершкового масла;
  • 200 мл вершків жирністю 15%;
  • 500 мл овочевого бульйону;
  • 2 чайні ложки каррі;
  • 1 чайна ложка кумина;
  • 60 гр свіжого імбиру;
  • 1 столова ложка цукру;
  • сіль перець;
  • гарбузове насіння для прикраси.

Приготування

  • Розрізати гарбуз навпіл, видалити насіння, змастити маслом. Поставити в духовку зрізом вниз, запікати при температурі 180 градусів 40 хвилин.
  • М’якоть вишкребти ложкою, додати її в каструлю з овочевим бульйоном. Туди ж додати спеції і тертий імбир.
  • Підсмажити цибулю на вершковому маслі до прозорості, додати її в бульйон.
  • Суп посолити, поперчити і варити 15 хвилин після закипання.
  • Додати вершки і цукор, збити блендером.
  • При подачі прикрасити гарбузовим насінням.

А яким супом грієтеся ви?

По матеріалам https://lifehacker.ru.

СПОДОБАЛОСЬ? КОРИСНО? ЗБЕРЕЖИ ТА ПОДІЛИСЬ З ІНШИМИ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on VKShare on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *