Салат Цезар з куркою

Приготувати смачний салат Цезар – це справжнє мистецтво. Сьогодні з нами своїм рецептом ділиться знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі. Ніяких готових сухарів, майонезу замість соусу, все – тільки своїми руками, швидко і професійно. Насправді все простіше, ніж здається, а з точним покроковим рецептом Ви легко зможете приготувати ідеальний салат Цезар з куркою для себе і друзів. Часу це відніме зовсім небагато.

Щоб приготувати салат Цезар з куркою нам знадобиться:

– 200 г білого хліба;
– Оливкова олія;
– 50 г сиру пармезан;
– 2 листки салату;
– 2 курячі грудки без шкіри;
– Сіль і чорний мелений перець;

Для соусу до салату:

– 2 яєчних жовтки;
– 1 чайна ложка гірчиці діжонської;
– 1 столова ложка червоного винного оцту;
– Оливкова олія;
– 50 г анчоусів;
– 2 зубчики часнику;
– 75 г сиру пармезан;
– 1 лимон, сік

1. Для приготування соусу до салату Цезар влийте жовтки в миску разом з гірчицею та оцтом. Збивайте за допомогою віночка. Як тільки суміш почне густіти і ставати ясно-жовтою, починайте додавати оливкове масло тонкою цівкою, не припиняючи збивати соус віночком. Ступінь густоти повинна бути середньою, рідшою, ніж традиційний майонез. Консистенція – рівномірною, кремоподібною, однорідною.

2. Наріжте дрібно філе анчоусів разом з пропущеним через прес часником так, щоб вийшла кашка. Додайте суміш в соус. Натріть дрібно пармезан і також додайте його в соус. Туди ж вичавіть сік лимона. Все добре перемішайте, соус для салату Цезар готовий.

3. Наріжте злегка черствий хліб на скибочки, а потім на кубики. Розігрійте сковороду і влийте в неї 2-3 столові ложки оливкової олії. Обсмажте нарізаний хліб, часто перемішуючи. Як тільки сухарики стануть золотистими, додайте половину тертого сиру пармезан. Знову перемішайте, струшуючи сковороду, поки сир не запечеться і потім викладіть на тарілку готові сухарики.

4. Салат наріжте великими шматками і покладіть в глибоку миску. Додайте лимонний сік, половину соусу і половину сухариків. Перемішайте. Викладіть салат на блюдо для подачі і додайте інші сухарики і пармезан, що залишився.

5. Розігрійте добре гриль-сковороду. Розріжте кожен шматок курячого філе без шкіри, жиру і жил по горизонталі і розведіть шматки м’яса в сторони, як крила метелика. Посипте сіллю і перцем і покладіть філе в розігріту сковороду. Підсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку. М’ясо вийміть на дошку і змастіть невеликою кількістю соусу, залиште на деякий час його «відпочити». Потім наріжте соломкою. М’ясо викладіть в окремий посуд і полийте його зверху залишками соусу.

Смачного!

Мітки:

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *