Салат з пекінської капусти з креветками
Складники:
- 1 невеликий качан пекінської капусти
- 100 г креветок
- 1 кисле яблуко
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. оцту
- 1 ст. л. оливкової олії
- 3-4 пір’їнки зеленої цибулі
- 100 мл рослинного масла (для смаження)
- 2 г приправи для моркви по-корейськи
- сіль, перець за смаком
Приготування:
Розігрійте рослинне масло, обсмажте в ньому подрібнений часник, суміш спецій для моркви по-корейськи.
З очищеного від шкірки яблука вийміть серцевину, наріжте його тонкими часточками.
Очищені креветки киньте в окріп на 10-15 секунд, дістаньте і дайте охолонути.
Залиште декілька штук для прикраси, а решту наріжте приблизно на 3-4 частини кожну, щоб відчувалися на зубок.
Нашинкуйте капусту, з’єднайте її з яблуком і креветками.
Змішайте оцет, оливкову олію, обсмажений зі спеціями часник, сіль і перець.
Заправте салат.