Холестерин: який хороший і який ні?

Холестерин необхідний для кожної клітини нашого організму. Це жир, що схожий на м’який віск. Наш організм виробляє його від 1 до 2 грамів в день. Він виробляється головним чином в печінці, але приходить і з їжею, а потім через кров досягає всіх клітин організму.

Виділяють два типи холестерину: «хороший» і «поганий». Поганий холестерин циркулює в крові, і це погано, тому що він накопичується на стінках кровоносних судин і сприяє розвитку атеросклеротичних бляшок.

Розірвані бляшки є основною причиною серцевого нападу та інсульту. У той час як поганий холестерин (LDL) подорожує з печінки в кров, також є багато хорошого холестерину (HCL). Він змінює цей процес, повертаючи поганий холестерин з артерій назад в печінку, де він перетворюється в жовчні кислоти.

Існує поширена точка зору, що атеросклероз відповідає за надмірність холестерину в крові, але деякі стверджують, що причиною є також нестабільність і дисфункція стінок кровоносних судин, викликаного хронічним дефіцитом вітамінів.

Це призводить до пошкодження і тріщин особливо в артеріях. Ці тріщини заповнюються поганим холестерином. Вітамін С та інші поживні речовини підтримують артеріальні стінки клітин і допомагають запобігти атеросклероз.

Надлишок поганого холестерину негативно позначається на будь-якому людському органі. У будь-якому разі, щоб знайти правильний баланс хорошого і поганого холестерину, потрібно правильно харчуватися: їсти багато клітковини, фруктів і овочів. Важливий також здоровий сон і відпочинок.

СПОДОБАЛОСЬ? КОРИСНО? ЗБЕРЕЖИ ТА ПОДІЛИСЬ З ІНШИМИ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on VKShare on RedditShare on LinkedInEmail this to someone
Мітки:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *