Часникова олія
Про користь часнику годі говорити. Проте, не кожен може його споживати в оригінальному виді, особливо це стосується дітей. Але вихід є. Цей рецепт, який ми називаємо вітамінно-зимовим, сподобається всім. Дітям пасуватиме до піци, дорослим до салатів, м’яса, перших та других страв. Часникову олію готувати легко та цікаво.
Приготування:
Підготуйте посуд для приготування в духовці, добре, коли це термостійке скло.
- 3 великих часникових головки, розріжте горизонтально навпіл
- 3 склянки чистої оливкової олії
- 4 гілочки чебрецю (можна додати ще розмарину)
- 1-1/2 чайної ложки чорного перцю, горошком
Розігрійте духовку до 270-300 градусів.
Покладіть часник розрізаною стороною вниз в термостійкий посуд і залийте оливковою олією, щоб накрила часник.
Додайте чебрець і перець.
Накрийте кришкою або фольгою і запікайте 45 хвилин – 1 годину, поки часник не стане м’яким.
Видаліть часник з олії і відкладіть.
(Обережно! В теплому місці часник в олії є ідеальним середовищем для розмноження бактерій, які не можуть бути виявлені за запахом чи смаком).
Процідіть олію в іншу посудину і дайте охолонути, потім перелийте в герметичну банку. Зберігайте олію не більше місяця. Часникове пюре, вичавіть з лушпиння, та зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до 1 місяця.
Смакуйте!