Часникова олія

Про користь часнику годі говорити. Проте, не кожен може його споживати в оригінальному виді, особливо це стосується дітей. Але вихід є. Цей рецепт, який ми називаємо вітамінно-зимовим, сподобається всім. Дітям пасуватиме до піци, дорослим до салатів, м’яса, перших та других страв. Часникову олію готувати легко та цікаво.

Приготування:

Підготуйте посуд для приготування в духовці, добре, коли це термостійке скло.

  • 3 великих  часникових головки, розріжте горизонтально навпіл
  • 3 склянки чистої оливкової олії
  • 4 гілочки чебрецю (можна додати ще розмарину)
  • 1-1/2 чайної ложки чорного перцю, горошком

Розігрійте духовку до 270-300 градусів.

Часник

Покладіть часник розрізаною стороною вниз в термостійкий посуд і залийте оливковою олією, щоб накрила часник.

Додайте чебрець і перець.

Накрийте кришкою або фольгою і запікайте 45 хвилин – 1 годину, поки часник не стане м’яким.

Часникова Олія

Видаліть часник з олії і відкладіть.

(Обережно! В теплому місці часник в олії є ідеальним середовищем для розмноження бактерій, які не можуть бути виявлені за запахом чи смаком).

Процідіть олію в іншу посудину і дайте охолонути, потім перелийте в герметичну банку. Зберігайте олію не більше місяця. Часникове пюре, вичавіть з лушпиння, та зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до 1 місяця.

Смакуйте!

СПОДОБАЛОСЬ? КОРИСНО? ЗБЕРЕЖИ ТА ПОДІЛИСЬ З ІНШИМИ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on VKShare on RedditShare on LinkedInEmail this to someone
Мітки:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *